2010. feb 09.

A halőröket lökdöste az orvhorgász

írta: blogmod
A halőröket lökdöste az orvhorgász

Előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség azt a férfit, akit illegális halászaton kaptak, majd a halőrre is rátámadt. Az orvhalász alig egy hónapja volt szabadlábon.

 

Mindössze egy hónapot töltött szabadlábon a neszmélyi férfi, aki most éppen engedély nélkül horgászott, ráadásul szabálytalanul. Úgynevezett gereblyés horgászatot folytatott, amikor a halőrök tetten érték. A 47 éves férfi pénteken délután ült ki a Duna-partra. Az úgynevezett „Macska lyukat” választotta ki, ahol telente összegyűlnek a halak. A halőrök azonban kiszúrták, hogy a férfi horgászbotja nem szabályos és mozdulatai is elárulták, hogy úynevezett „gereblyézést” végez.

Amikor közelebb értek hozzá, akkot már biztosan látták, hogy a botjára a hagyományos damil helyett egy vastagabb volt ráerősítve. A horog sem volt szabályos. A használt hármas horog arra alkalmas, hogy a hal oldalába beleakadva, az állatnak szenvedést okozva, könnyebben lehessen kiszedni a folyóból.

horgasz.jpg

Az őrök megpróbálták elzavarni, de az orvhorgász káromkodva, fenyegetőzve ellökte magától a hivatalos személynek minősülő őrt. A 47 éves K. Gábort végül a helyszínre érkező rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A bíró még vasárnap helyben hagyta az indítványt és elrendelte az előzetes letartóztatást.

 

 Forrás: Magyar Nemzet Online

Link: www.mno.hu/portal/689151

 

 

Szólj hozzá

háló lopás ponty süllő letartóztatás állatkínzás busa keszeg archiv rabsic orvhalászat rapsic haltolvaj orvhorgászat orvhorgász orvhalász halőr gereblyézés halőr elleni erőszak hármas horog hal rablás macska lyuk