2017. feb 15.

Rendőrökkel és csúcstechnikával csapnak le a rapsicokra

írta: blogmod
Rendőrökkel és csúcstechnikával csapnak le a rapsicokra

Bár még messze van a horgászidény, de a közelgő fejlesztések azt jelzik: nagyon várják már a szezont a sportág rajongói. A videókamerák és a fényképezőgépeken kívül hőkamerát is kapnak a halőrök: állami támogatás nyomán értékes felszereléshez jutnak a megyei egyesületek.

– Nagyjából másfél millió forintos berendezésekről van szó, amit előreláthatóan a tavasz végéig megkapnak a somogyi szervezetek – tudtuk meg Fülöp Józseftől, a megyei horgászegyesületek szövetségének elnökétől. – Országosan és Somogyban is nőtt az elmúlt két évben a regisztrált horgászok száma: térségünkben közel 9000 személyt tartunk nyilván.

hőkamera.jpg

A halállomány védelme meghatározó feladat, az elnök szerint a rendszeres és visszatérő ellenőrzéseken kívül meglepetésszerű akciókat is tartanak a rendőrökkel. Nagy a somogyi vízterület, ezért szükség van a hatékony bevetésekre. Fülöp József azt mondta: az engedéllyel rendelkező horgászok örülnek a vizsgálatnak, ezt helyénvalónak tartják. Lényeges, hogy rend legyen a somogyi horgásztavak partján, ezért a papírok nélkül horgászok szinte bárhol, s bármikor számíthatnak az ellenőrzésre.

2017. január 11. 06:44 Harsányi M.

Szólj hozzá

háló lopás ponty süllő állatkínzás busa keszeg archiv rabsic orvhalászat rapsic haltolvaj hőkamera orvhorgászat orvhorgász orvhalász halőr gereblyézés hármas horog hal rablás