2009. ápr 18.

Másfél mázsa fogassal buktak le a balatoni orvhalászok

írta: blogmod
Másfél mázsa fogassal buktak le a balatoni orvhalászok

Fonyód | Százötven kiló fogassal és 35 kiló ponttyal a hálójukban próbált meglépni két orvhalász Fonyódon.

A balatonkeresztúri rapsicokon a fonyódi őrs vízirendőrei egész éjszakás megfigyelés után ütöttek rajta tájékoztatott Nagy Jenő, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője, aki azt is hozzátette: a ma hajnali az elmúlt időszak legnagyobb rapsic fogásának számít a fogassüllőre érvényben lévő fogási tilalom kellős közepén. 

motorcsonak.jpg

A rapsicok egyike visszaesőnek számít, ellene már többször folytattak büntetőeljárást hallopás miatt mondta Nagy Jenő, aki arról is beszélt: a fonyódi vízirendőrök hajnalban egy nádasban foglalták le a haltolvajok motoros csónakját, amivel egész éjjel a vízen cirkáltak mire a hálójukba akadt a tetemes zsákmány. Miközben a rapsicok kifogják a süllőt, a halászat épp a tavaszi telepítést végzi.

A napokban épp a fonyódi-partoknál került a tóba 464 kiló egynyaras fogas süllő. Szakál Tamás, a Balatoni Halászati Zrt. horgászturisztikai menedzsere azt mondta: a telepített mennyiségből 300 süllőt megjelöltek, ezek kifogásáért a rendőrök nem büntetik a horgászokat, akkor sem, ha a hal méreten aluli. A horgászturisztikai menedzser azonban arra hívta fel a pecások figyelmét, hogy a jelet csak otthon vegyék ki a halból, és azt küldjék vissza a halászati vállalathoz azért, hogy a cég pontos statisztikát tudjon készíteni.

 

 

Szólj hozzá

balaton háló lopás ponty süllő állatkínzás busa fonyód keszeg archiv rabsic orvhalászat rapsic haltolvaj orvhorgászat orvhorgász orvhalász halőr gereblyézés hármas horog hal rablás fogassüllő