2008. dec 25.

Nem keresik tovább az eltűnt orvhalászokat

írta: blogmod
Nem keresik tovább az eltűnt orvhalászokat

Nem keresik tovább a Balatonban eltűnt két férfit a vízimentők. A kétfokos vízbe vasárnap is többször lemerültek a búvárok, akik összesen 3 négyzetkilométernyi területet kutattak át, hiába. A két huszonéves férfit és csónakjukat péntek óta nem találják. Kezdetben rossz helyen keresték őket, mert a családtagok azt mondták, ott horgásztak, de aztán kiderült, ez nem igaz.....

Új helyszínre indult a vízimentő szakszolgálat mentőcsapata vasárnap délelőtt: a két eltűnt fiatalembert keresték. Egyikük édesapja is a csónakban ült. A vízimentők azt mondták neki, addig nem folytatják a kutatást, amíg meg nem mutatja, hová járt a fia. Korábban ugyanis egy egész éjszakán át rossz helyen keresték az eltűnteket, mert a hozzátartozók azt mondták, arrafelé horgásztak. A vízimentők azonban mostmár azt gyanítják, orvhalászok lehettek, így vasánap már ott kutattak, ahol a halászhálót tarthatták. Az első, tíz órán át tartó felesleges kutatás 650 ezer forintba került.

Öt évvel ezelőtt készültek, szintén decemberben nyolc horgász került bajba a viharos Balatonon. Öten megmenekültek, három horgászt viszont már csak holtan találtak meg a vízimentők. A szakemberek szerint a tó télen különösen veszélyes, ráadásul ilyenkor a viharjelző rendszer sem működik.

"Hideg is van, plusz még becsapódik az 1-2 fokos víznek a párája a csónakban ülők arcába. Ilyenkor kegyetlen világ lehet ott bent. Nagyon könnyű felborulni, meg nagyon könnyű eltévedni is, mert ilyenkor már tájékozódni is nehéz" - mondta Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatnak szóvivője.

Amikor a két szigligeti férfi eltűnt, nem volt vihar, de fújt a szél, és esett az eső. Szemtanú nincs, senki sem látta, hogy mi történt velük. A feltételezések szerint felborulhatott a csónakjuk, ők pedig a két fokos vízbe estek, ahol a szakemberek szerint negyed óránál tovább nem lehet túlélni.

Forrás: Rtl Hirek

Link: http://www.rtlhirek.hu/cikk/237470

Szólj hozzá

balaton háló lopás ponty süllő szigliget busa keszeg tisza tó archiv rabsic orvhalászat rapsic haltolvaj orvhorgászat orvhorgász orvhalász halőr gereblyézés hármas horog eltűnt orvhalászok hal rablás