2017. már 16.

Több száz kilónyi elpusztult hal látványa fogadta a tulajdonost

írta: blogmod
Több száz kilónyi elpusztult hal látványa fogadta a tulajdonost

Döbrököz: Iszapos részre terelte a halakat a három orvhalász.

A Dombóvári Rendőrkapitányság eljárást indított orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt három kurdi lakos ellen.

A 45, a 35 és a 22 éves kurdi férfi a nyomozás adatai szerint egy Döbrököz külterületén lévő halastónál merítőszák használatával különböző fajtájú halakat fogott ki és akart eltulajdonítani, azonban a halastó egyik tulajdonosa tetten érte őket – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. A férfi az elkövetők által kifogott, körülbelül 60 kilogramm halat visszadobatta a tóba. Mivel a három férfi a levezető tórendszerben lévő halakat a víz nélküli, iszapos részre terelte, az ott lévő, mintegy 300 kilogramm mennyiségű hal elpusztult.

320184_hal1.jpg

A rendőrök mindhárom férfit gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során a bűncselekmény elkövetését beismerték. Az ügyben a további eljárást – a terheltek szabadlábon hagyása mellett – a Dombóvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

320185_hal3.jpg

320187_hal4.jpg

2017. március 13. 10:59 , Legutóbb frissítve: 2017. március 13. 11:46

Szólj hozzá

háló lopás ponty süllő állatkínzás busa keszeg archiv rabsic orvhalászat rapsic haltolvaj orvhorgászat orvhorgász orvhalász halőr gereblyézés hármas horog hal rablás Döbrököz