2017. már 16.

Orvhalászt fogott Tiszalöknél a NÉBIH Állami Halőri Szolgálata

írta: blogmod
Orvhalászt fogott Tiszalöknél a NÉBIH Állami Halőri Szolgálata

Bejelentés alapján tartott ellenőrzést szerdán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állami Halőri Szolgálata (NÉBIH ÁHSZ) Tiszalök környékén. Az akció során egy többszörösen szabályszegő halásznál és segítőjénél csaknem egy mázsa halat foglaltak le a halőrök. A halász akár 300.000 Ft bírságra és a halászattól, horgászattól történő 3 éves eltiltásra számíthat – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

halor_ver2-01.pngA NÉBIH ÁHSZ halőrei bejelentés alapján tartottak ellenőrzést március 8-án Tiszalök térségében. A járőrözés során ellenőriztek egy halászt a csobaji oldalon, aki 19 kg halat mutatott be a halőröknek. A fogásból 9 kg aznapra, 10 kg pedig előző napra volt beírva a fogási naplójába.

Az ÁHSZ járőrei távozást színleltek, de továbbra is megfigyelték a halászt. Ennek során észlelték, hogy az ellenőrzött halász kísérője halakat pakol zsákokba, majd azokat elrejti, és újra csatlakozik társához. Az ÁHSZ járőreinek újbóli intézkedése során a kísérő elismerte, hogy a zsákokban lévő halat a halász fogta az elmúlt 2 napban, ő pedig segített elpakolni és elrejteni a fogást. Mivel bűncselekmény gyanúja is felmerült az ÁHSZ értesítette a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársait, akiknek kiérkezésekor a halász elismerte tettét.

A halásznál és társánál több mint 87 kg halat (94 db bagolykeszeget, 72 db dévérkeszeget, 64 db karikakeszeget, 6 db jászkeszeget, 5 db balint, 2 db paducot, 1 db süllőt és1 db bodorkát) találtak a halőrök. A halak piaci értéke meghaladja a 146.000 Ft-ot. A halász jogosulatlan halászat elkövetésével gyanúsítható, megsértette a fogási napló vezetésének szabályait, nem tartotta be a mennyiségi korlátozást, valamint több halfaj esetében a méretkorlátozást és a tilalmi időt sem. Cselekedetéért akár 300.000 Ft bírságra és a halászattól, horgászattól történő 3 éves eltiltásra is számíthat.

OBJEKTÍV Hírügynökség 2017. március 10.

Szólj hozzá

balaton háló ponty süllő állatkínzás busa keszeg tisza tó archiv rabsic orvhalászat rapsic haltolvaj orvhorgászat orvhorgász orvhalász halőr gereblyézés hármas horog tiszai vízrendészet hal rablás Nébih Állami Halőri Szolgálat