2008. okt 03.

Nyolc orvhalász bukott le Tokajnál

írta: blogmod
Nyolc orvhalász bukott le Tokajnál

 

Nyolc olaszliszkai orvhalászt fogtak el a rendőrök az elmúlt napokban Tokaj közelében, a gyanúsítottaktól több mint két mázsa lopott halat foglaltak le.

 

 A zempléni kisváros nyomozói egy lakossági tipp alapján figyeltek fel az elmúlt hajnalok egyikén egy gyanúsan alacsonyan ülő csomagtartójú személygépkocsira a település belterületén. A kocsi ellenőrzésekor kiderült, hogy a csomagtartóban 109 kilogramm ponty és 24 kilogramm harcsa lapul, az öt olaszliszkai utast ezért a rendőrök előállították. A további információk hálójából sikerült kihalászni, hogy az orvhalászok három társa ugyancsak kivetette merítőhálóját a kérdéses tavon: őket ezért a rendőröknek még aznap hajnalban, a helyszínen sikerült tetten érniük, amint éppen 80 kilónyi halat pakoltak az autójukba. A nyolc orvhalásszal szemben a Szerencsi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást, és gyorsított eljárás keretében kezdeményezték az elkövetők bíróság elé állítását. 2008.10.01.

Forrás:  Stop.hu
Link: http://www.stop.hu/articles/article.php?id=390175
Szólj hozzá

tokaj háló lopás harcsa ponty archiv rabsic orvhalászat rapsic haltolvaj orvhorgászat orvhorgász orvhalász halőr gereblyézés hármas horog lopott hal olaszliszkai orvhalász merítőháló