2008. sze 20.

Példaértékű lehet az ítélet

írta: blogmod
Példaértékű lehet az ítélet

Nem volt ideje értékesíteni a szabálytalanul szerzett halhúst annak a bandának, mely a Törökszentmiklós- Óballa külterületén fekvő "Tengerszem" kubik kifosztását kísérelte meg ezév február 29.- én.

Hála a szemfüles horgászoknak, a rendőrség kiterjedt nyomozásának és a halőrök tapasztalatának- a vízterületen kihelyezett hálókat tartalmát már nem volt idejük az elkövetőknek pénzzé tenni. A gyors akciónak köszönhetően a fogságba esett halak nagyrésze még élt. A tettenért két személy összesen 22 db. süllőt, 13 db. pontyot, 23 db. busát, 250 db. keszeget és 8 db. kárászt kívánt eltulajdonítani mintegy 240.000 Forint értékben.

A tettenért két személyt a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság a Btk.316.§.- ba ütköző lopás bűntett elkövetése miatt gyanusítottá nyilvánította. A Szolnok Városi Ügyészség az egyik elkövető előzetes letartóztatása mellett döntött. Az eset példaértékű lehet, hiszen hasonló bűncselekmény elkövetése miatt még nem jutott el egyetlen eset sem ilyen szintre.

A rendőrség munkáját elismerve a Halász Kft. ügyvezetője pénzjutalmakat adott át az akcióban résztvevő egyenruhásoknak. 2008.03.10.

Forrás: Halász Kft.
Link: http://www.halaszkft.hu/hirek.html

 

 

Szólj hozzá

horgász háló lopás ponty süllő letartóztatás busa keszeg bűncselekmény kárász archiv rabsic orvhalászat rapsic haltolvaj orvhorgászat orvhorgász orvhalász halőr gereblyézés halhús hármas horog hálók fogságba esett hal btk.316.§ gyanusított hal rablás