2017. már 16.

Nébih: 300 ezer forintra és 3 éves eltiltásra büntettek egy halászt

írta: blogmod
Nébih: 300 ezer forintra és 3 éves eltiltásra büntettek egy halászt

Háromszázezer forintos bírságra és a horgászattól való 3 éves eltiltásra számíthat egy jogosulatlan halászattal gyanúsítható, többszörösen szabályszegő halász – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a Nébih Állami Halőri Szolgálata szerdán ellenőrzést tartott Tiszalök környékén, egy halásznál 19 kilogramm halat találtak. A további megfigyelés azonban kiderítette, hogy a halász és segítője a bemutatottnál jóval több, összesen több mint 87 kilogramm halat – 94 bagolykeszeget, 72 dévérkeszeget, 64 karikakeszeget, 6 jászkeszeget, 5 balint, 2 paducot, 1 süllőt és 1 bodorkát – rejteget. A halász a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság kiérkező munkatársainak elismerte tettét – írták.

fisherman-fishing-alaskan-river-stream-alaska-585707-1280x849.jpg

A szabályszegő megsértette a fogási napló vezetésének szabályait, nem tartotta be a mennyiségi korlátozást, több halfaj esetében a méretkorlátozást és a tilalmi időt sem, a lefoglalt halak piaci értéke meghaladja a 146 ezer forintot – közölte a Nébih.

Szólj hozzá

balaton háló lopás ponty süllő dévérkeszeg állatkínzás busa keszeg tisza tó balin archiv rabsic paduc orvhalászat rapsic haltolvaj orvhorgászat orvhorgász orvhalász halőr gereblyézés bodorka hármas horog tiszai vízrendészet hal rablás jászkeszeg karikakeszeg Nébih Állami Halőri Szolgálat Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság bagolykeszeg Tiszalök