Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Orvhorgász blog

Bulvár cikkek, orvhorgász módszerek, rekord fogások, érdekességek....

Friss kommentek

Megélhetési orvhorgász

2009.03.05. 17:00 Jimboo

259/2007. (VII. 31.) OVB határozat

az Országos Választási Bizottság a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a továbbiakban: Ve.) 124/A. §-a (3) bekezdésének b) pontjában foglalt hatáskörében eljárva a B. L. magánszemély által benyújtott országos népszavazási kezdeményezés tárgyában meghozta a következő határozatot:

Az Országos Választási Bizottság az aláírásgyűjtő ív mintapéldányának hitelesítését megtagadja.

A határozat ellen - a Magyar Közlönyben való közzétételét követő 15 napon belül - az Alkotmánybírósághoz címzett kifogást lehet benyújtani az Országos Választási Bizottságnál [1051 Budapest, Roosevelt tér 1-3.; levélcím: 1903 Budapest, Pf. 314; fax: 06 (1) 441-1729].

Indokolás

I.

A beadványozó magánszemély 2007. július 25-én az alábbi kérdésben kezdeményezett országos népszavazást:

"Ön igazságosnak tartja-e, hogy pl. egy megélhetési orvhorgászt 20-30 ezer Ft-ra büntetnek, addig milliárdok eltüntetésének a mai napig nincs felelőse?"

Az Országos Választási Bizottság megállapította, hogy a kezdeményezés nem felel meg a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény (a továbbiakban: Alkotmány) 28/B. § (1) bekezdésében foglalt követelménynek, amely szerint 28/B. § (1) országos népszavazás és népi kezdeményezés tárgya az Országgyűlés hatáskörébe tartozó kérdés lehet. A kezdeményezés azonban semmi olyan elemet nem tartalmaz, amely alapján az Országgyűlés jogalkotói hatáskörét gyakorolva eleget tehetne egy sikeres népszavazásból eredő kötelezettségeinek.

II.

A határozat az Alkotmány 28/B. § (1) bekezdésén, az országos népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló 1989. évi III. törvény 2. §-án, 10. §-ának a) pontján, a jogorvoslatról szóló tájékoztatás a Ve. 130. §-ának (1) bekezdésén alapul.

Dr. Szigeti Péter s. k.,

az Országos Választási Bizottság elnöke

 

Forrás: FigyelőNet

Link: www.fn.opten.hu

Szólj hozzá!

Címkék: orvhorgász orvhalász

A bejegyzés trackback címe:

https://orvhorgasz.blog.hu/api/trackback/id/tr77983566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.