2008. nov 21.

Elkapták az orvhalászokat

írta: blogmod
Elkapták az orvhalászokat

Figyelőszolgálat buktatott le egy orvhalász párost szerdán hajnalban a Ráckevei-Duna-ágnál.....

A Pest megyei nyomozók azt követően szervezték meg a Soroksár és Ráckeve között húzódó folyószakasz figyelését, mert felmerült a gyanú, hogy ott hosszabb ideje orvhalászok tevékenykedhetnek - értesült a HavariaPress.
A kitartó figyelés ma hajnalban vezetett eredményre: a rendőrök ugyanis Kiskunlacháza külterületén felfigyeltek egy, a parthoz érkező férfira, aki különféle holmikat pakolt be egy csónakba, majd abból a folyóág több pontján hálókat kezdett telepíteni. A nyomozók kivárták, amíg az illető a partra viszi a hálóival kifogott halakat, ekkor fogták el a 47 éves békési férfit és a vele lévő 39 éves kiskunlacházai asszonyt. Elfogásukkor a rendőrök tíz hálót, két akkumulátort és több műanyag ládát foglaltak le, a ládákból összesen 67 kilónyi ponty, keszeg és balin került elő. A páros ellen a további büntetőeljárást a VRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitánysága folytatja le.2008.11.19.

 

Forrás: Stop/HavariaPress
Link: http://www.stop.hu/articles/article.php?id=413300

 

Szólj hozzá

háló lopás ponty állatkínzás busa keszeg akkumulátor balin archiv rabsic orvhalászat rapsic haltolvaj orvhorgászat orvhorgász orvhalász halőr gereblyézés hármas horog hal rablás